Kampanjen för att hålla ihop Botkyrka och rösta NEJ till kommundelning är i full gång. Här är min lite mer personliga berättelse om varför jag brinner för att vi håller ihop.

För min del vill jag att vi håller ihop Botkyrka!

Det började när jag som 16-årig Tullingetjej gick på Tumba gymnasium. Vi möttes där på skolan, radhusungar och Botkyrkabyggenungar – norr och söder. Våra föräldrar såg sig som turkar, svenskar, finländare, syrianer/assyrier, chilenare och kurder. Själva såg vi oss som förortsungar, innerstan var mest främmande av allt. Vi pluggade ihop, vi umgicks och ibland blev vi kära i varandra. I mötena uppstod en känsla av gemenskap och ökad förståelse. Samtidigt kom insikten att vår kommun är segregerad och att människor som bor här har alltför olika uppväxtvillkor. Jag hade att välja mellan att strunta i den insikten eller engagera mig.
Det finns alltså få frågor som berör mig mer. Jag vill hålla ihop den här kommunen och förbättra livsvillkoren för dess invånare oberoende av kommundel. Oavsett om du bor i Tullinge eller Fittja är det ingen bra idé att isolera sig. Som Socialdemokrat tror jag på att vi tjänar på att människor med olika bakgrund möts. Så är den här frågan också något större,ett tecken på ett samhällsklimat där vissa vill dela upp oss allt mer. Det skrämmer mig.

Rent krasst visar all fakta från att det är smartare att hålla ihop rent ekonomiskt. Det blir dyrt för skattebetalarna att bygga upp ny kommunal administration och ha råd med en bra skola, vård och omsorg i en sådan liten kommun som Tullinge skulle blir. Två byråkratier är helt enkelt dyrare än en. Den 14 september väljer du. Jag hoppas att du vi vara med och hålla ihop Botkyrka och röstar NEJ till kommundelning.