10377998_10152558427518545_1495308673792412003_n

Det har gått fem månader sedan jag förtroendet att bli kommunalråd med ansvar för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Vad har vi åstadkommit? Och vad gör egentligen ett kommunalråd på dagarna? Kanske kan vara bra att sparka igång bloggen igen med en sammanfattning.

Först och främst har jag träffat en massa människor. Botkyrkabor som är företagare, elever, föräldrar, ungdomar, arbetssökande, anställda i kommunen. Alla med synpunkter och idéer kring hur fler Botkyrkabor ska komma i arbete. Jag tror stenhårt på det. De bästa idéerna för hur vi ska utveckla vår kommun och Socialdemokratisk politik formas inte i kommunhuset.

Apropå samtal bestod april-maj såklart mest av en fantastisk EU-valrörelse för S i Botkyrka. Debatterat, ringt, delat rosor men mest knackat, knackat och knackat lite till tack vare våra superduktiga teamledare Arzu, Klas, Carina, Robert, Sargon och Per under ledning av valledare Annika.

Sedan är det så klart möten. Politiska beslut blir inte bra utan en process med underlag och demokratisk diskussion, därav mötena. Låter kanske lite trist och ja ibland har jag blivit lite rastlös men det är så viktigt. Poltik är att lyssna på varandra och komma fram till saker gemensamt. Möten och underlag leder till att vi som denna vår fattat beslut som utökad ungdomsgaranti, sommarjobbsatsning, ny vägledning för våra unga och en massa annat.

De politiska besluten ska så klart helst uppmärkammas och lyftas så man som Botkyrkabo vet att det är politisk vilja och Socialdemokratisk politik som ligger bakom. Svårt men absolut nödvändigt. För även om vi som politisk aktiva träffar en himla massa folk så behöver politiken synas och beskrivas i media och sociala medier. Vi har jobbat aktivt med det.

Här är en sammanställning:

Insändare
Insändare
Insändare
Artikel
Artikel
Artikel
Artikel
Ekot
P1 Morgon
och till sist Tv4 Nyhetsmorgon

Stort tack till Botkyrkabor, kollegor, tjänstemän, majoritetskompisar och inte minst alla fantastiska medlemmar i S Botkyrka som är med och driver, stöttar och gör mitt uppdrag så fantastisk spännande. Mycket görs mycket finns kvar att göra. Nu laddar vi för val!

Annonser